Skip to main content

Kom i gang

For å komme i gang med Kvipp og dokumentasjon av utstyrsspesifikk opplæring, er terskelen svært lav. Vi har laget Kvipp med det formål at det skal være superenkelt å dokumentere utstyrsspesifikk opplæring i felt – fordi det er der det skjer! I praksis trenger dere kun ID-kort (f.eks. HMS-kort), arbeidsutstyr og mobil.

Tips for å komme godt i gang

  • Få med virksomheten Kommuniser og informer viktigheten av at gjennomføring og dokumentasjon skal finne sted. Gjør opplæring til en rutine.

Hvorfor er det viktig? Fordi opplæring lønner seg. Det handler om å gjøre jobben bra, trygt og sikkert. Dette er grunnen til at det er lovkrav, som også betyr arbeidet kan stanses om dokumentasjonen mangler.

  • Sørg for at alle vet at opplæring skal dokumenteres digitalt fra kvipp.it Når Kvipp skal brukes, gjør dere dette fra nettsiden kvipp.it. For å komme raskt i gang, informer, heng opp plakater og tips de ansatte om lagring på hjemskjerm.
Lagre kvipp på hjemskjerm
  1. Åpne Chrome eller Safari
  2. Gå til kvipp.it
  3. Legg til på hjemskjermen: Chrome: Til høyre for adressefeltet trykker du på Del, og deretter Legg til på startskjermen. Safari: Trykk på i menylinjen. Rull ned til listen med valg, og trykk deretter på Legg til på Hjem-skjermen.
  • Har dere HMS-kort, så bruk det. Med HMS-kortet blir all opplæring automatisk lagt til i virksomheten din. Alternativt kan dere bruke førerkort eller pass. For videregående skoler støtter vi også PocketID, kontakt oss for å få dette satt opp.

Steg for steg

1.Gå til nettsiden kvipp.it For å bli kjent med Kvipp, så mener vi den beste metoden er å prøve. Skann og test! Kan du bruke tommestokk?

(eller klikk her)

2.Skann HMS-kort (eller et annet ID-kort) Identifiser deg med HMS-kort, førerkort eller pass. Vi anbefaler HMS-kort siden opplæringen automatisk vil bli lagt til riktig virksomhet.

  • HMS-kort: Bruk valget QR-kode, og skann QR-koden på HMS-kortet.
  • Pass eller førerkort: Ta bilde av pass eller førerkort. Kunstig intelligens tolker da informasjonen, og du kan bekrefte om det er riktig.

Det er ikke behov for å opprette brukere i forkant, dvs. dere trenger heller ikke brukernavn og passord. Dermed sparer dere masse administrasjon og oppfølging!

Under navn, kan du også legge til e-post adresse. Slik får du alle opplæringsbevis automatisk tilsendt.



3.Skann eller ta bilde av utstyret som du skal bruke Utstyr identifiseres enten ved å skanne merker eller la kunstig intelligens gjenkjenne det.

  • Merker: Bruk valget QR-kode, og skann QR-koder fra DigiQuip, Reginn (M-reg) eller BRAREG.
  • Ingen merker: Ta bilde av utstyret og få med merke og modell. F.eks. en serienummerplate har ofte riktig informasjon. Det viktige er å få med merke og modell.

PS: Selv når du tar bilde vil Kvipp gjenkjenne QR-koder takket være innebygd kunstig intelligens og maskinlæring.

Merk! Dere trenger ikke å merke opp utstyret eller legge dette til i forkant. Kvipp kan brukes helt uten forberedelser.

4.Opplæringsstatus Når både person og utstyr er identifisert, får du opp opplæringsstatus.

  • Opplæring mangler. "Ooops! Du mangler kompetanse for å bruke dette utstyret", betyr åpenbart at dokumentasjon ikke er registrert. Da kan du enten laste opp tidligere dokumentasjon, fylle ut egenerklæring eller finne noen som kan gi opplæring.
  • Opplæring er på plass. "Good to go" forteller deg at dokumentasjon er på plass. Nå kan du også gi opplæring til andre.

Når du har registrert at du kan bruke utstyret, kan du også gi opplæring til andre.

Velg "gi opplæring" og gå gjennom den generelle sjekklisten. Legg til deltakerne på slutten av sesjonen.

For løpende oversikt

I Kvipp Bedrift oppdateres all opplæring i sanntid. Som leder kan du enkelt finne ut hvilken opplæring folkene dine har, hvem som kan bruke hvilket utstyr og ikke minst gruppere utstyr og folk for å få holde oversikt over eventuelle gap og progresjon.

FAQ

Hvem kan bruke Kvipp?
Hvem som helst med et ID-kort og mobil bruke Kvipp. Siden Kvipp kan brukes uavhengig adminstrasjon av brukere og utstyr samt innlogging, så er det mulig å starte opp med Kvipp når som helst helt uten forpliktelser
Koster det noe?
Kvipp er gratis! Gjennomføring, dokumentasjon og nedlasting av opplæringsbevis er kostnadsfritt. Dersom du ønsker oversikt over all opplæring i virksomheten din, kan du kjøpe Kvipp Bedrift.
Hvilke QR-koder (utstyr) gjenkjenner dere?
DigiQuip

Reginn (Maskinregisteret)

BRAREG
Kan jeg sette på merker selv?
Ja. I Kvipp Bedrift er det funksjonalitet for å gi tilgang til å sette på merker og gjøres enkelt ute i felt.
Kan jeg gi opplæring mange personer samtidig?
Ja. Når du starter en opplæring og er ferdig med sjekklisten, kan du legge til så mange deltakere du vil. Skann hver enkelt persons ID-kort og personen får opplæringen dokumentert.
Får jeg et opplæringsbevis?
Ja. Alle som har opplæring i Kvipp kan laste ned eller få tilsendt opplæringsbevis (PDF). Når du er inne i løsningen, finner du muligheten til å legge til e-post. Når du legger til e-post blir alle opplæringsbevis alltid automatisk sendt.
Hvordan får jeg oversikt over opplæringen?
Som leder kan du få oversikt over all opplæring i Kvipp Bedrift. Alternativt kan du be dine ansatte sende deg opplæringsbevis på e-post. Dersom du heller ønsker å se alt i en oversikt, kan du kjøpe Kvipp Bedrift for kun 1390kr per måned.
Kan jeg styre hvem som skal gi opplæring på vegne av min virksomhet?
Ja. I Kvipp Bedrift styrer du hvem som kan gi opplæring på vegne av din virksomhet.
Kan jeg gjøre gap-analyser?
Ja! I Kvipp Bedrift kan du gruppere utstyr og folk, og få oversikt over status og progresjon. Les mer i delen "personer og opplæring".
Hvordan gjør jeg det lett å huske Kvipp?
Plakat. Heng opp plakater som minner om at dere bruker Kvipp for opplæring.

Hjemskjerm. Tips de ansatte om å lagre kvipp.it på mobilens hjemskjerm.

Sørg for at det blir en innarbeidet rutine. Vær kompromissløs i starten: I møter, på brakka, ifb med fremdrift. Ta det opp som tema og se på progresjonen.

Merking av utstyr. For å bruke Kvipp trenger dere ikke å merke opp noe utstyr, men det kan fungere som gode påminnelser.